Ptice

Ptice sokoli

Pin
Send
Share
Send
Send


Ukupno pronađeno: 19

sokol obitelji sokola

sokol obitelji sokola

sokolova ptica grabljivica, zamka ptica

sokolova obitelj plijena

velika planinska ptica grabljivica iz obitelji sokola, s bičastim perjem ispod kljuna

sokol obitelji sokola

(karanho) (Polyborus brasiliensis) je ptica grabljivica iz skupine bjeloglavih sokola iz obitelji sokola

sokol obitelji sokola

(Caracara) (Polyborus brasiliensis) je ptica grabljivica iz skupine bjeloglavih sokola iz obitelji sokola

mala ptica grabljivica iz obitelji sokola

sokol obitelji sokola

velika ptica reda ptica grabljivica, obiteljski sokol

grabežljive ptice grabljivice sokol obitelji

sokol obitelji sokola

sokol obitelji sokola

Soko ptica grabljivica

(zoologija) mali ptica grabljivica iz obitelji sokola, koja se hrani uglavnom ličinkama ose i bumbara

sokol obitelji sokola

sokolarska ptica grabljivica, neprikladna za sokolarstvo

sokol obitelji sokola

sokol obitelji sokola

sokol obitelji sokola

sokol obitelji sokola

mala ptica grabljivica iz obitelji sokola

mala ptica grabljivica iz obitelji sokola

sokol obitelji sokola

sokola obitelji sokola s kratkim kukastim kljunom i dugim oštrim kandžama

Osnovne informacije o životinjama vrste - ptice, obitelj - sokol: stanište, veličina, izgled životinja

Migratorni pogled. Gnijezdi se na Dalekom istoku: na sjeveroistoku Kine, na istoku Mongolije, u Sjevernoj Koreji. U Rusiji - u Transbaikalia, Amur i Primorye.

Saker se prostire preko planina na jugu Sibira, u Cisbaikalia, sve do 55. paralele, u Transbaikaliji duž stepenice Selinga, širom teritorija Kazahstana

Živi u Australiji i Novoj Gvineji.

Distribuira se u Srednjoj i Južnoj Americi od sjevernog Meksika na sjeveru do Argentine na jugu, kao i na otoku Trinidad.

Kestrel prolaznika široko je rasprostranjen u Sjevernoj, Srednjoj i Južnoj Americi, uključujući otoke Karibi, od Kanade na sjeveru do Falklandskih otoka na jugu. Ptice Kanade i sjeverni dio Sjedinjenih Američkih Država, najveći dio - sjedeći.

Stanovnici otvorenih prostora južne Južne Amerike: alpske livade i podnožja Anda, Patagonije, Falklandskih otoka i Tierra del Fuego.

U kontinentalnoj Euroaziji gnijezdi istočno od Skandinavije, Latvije i Bjelorusije

Sjedeće ptice tropskih šuma u jugoistočnoj Aziji.

Pticica selica. Gnijezdi se u šumskim stepama Euroazije od istočne Europe i Balkana na zapadu do bazena Vilyui, gornjeg potoka Lena i obale Bajkala na istoku.

Istočna i Južna Afrika

Naseljava otvorene šume u podnožju Himalaja, ali se nalazi i na rubovima šume, na poljoprivrednim plantažama, često držanim u blizini rijeka i potoka na ravnicama na nadmorskoj visini od 900 m. Radije se nastanjuje u oskudnim šumama ili u svijetlim šumama s velikim brojem suhih stabala, u blizini polja ili livada. Živi u Indiji (podnožje Himalaje, na nadmorskoj visini ispod 650 m do 2000 m nadmorske visine), u Nepalu (na nadmorskoj visini ispod 915 m), Butanu (na nadmorskoj visini ispod 760 m), Mijanmaru (Burma) - tamo se zove Microhierax burmanicus, u Kambodži, Laosu, Vijetnamu (pod istim imenom).

Arktička i subarktička područja Europe, Azije i Sjeverne Amerike, zasebna podvrsta, nalaze se u Altaju, Sayanu, središnjem (vjerojatno istočnom) Tien Shanu. Najsjevernije točke - u Grenlandu ispod 82 ° 15 's. tež. i 83 ° 45 ', najjužnije, osim planinsko-azijske podvrste - srednje Skandinavije, otoka zapovjednika (Beringov otok, oko 55 ° N lat.). O migracijama u hladnom razdoblju na oko 60 ° c. tež. na sjeveru. Amerika, Azija, Europa, pojedinci i jug

Himango nastanjuje južni dio Južne Amerike do Bolivije na sjeveru. Himahima - Južna Amerika iz sjeverne Argentine na jugu i južni dio Srednje Amerike.

Živi na Madagaskaru i Mayotteu, kao iu atolu Aldabra

Rod obuhvaća dvije vrste. Jedna je uobičajena u slabo šumovitim prostorima jugoistočne Azije, a druga u polu-pustinjama i savanama sjeveroistočne i jugozapadne Afrike.

Naseljava prerije, polu-pustinje i pustinje u SAD-u, na sjeveru Meksika i na jugu Kanade. Gniježdenje ptica u sjevernim područjima migracijskog područja, na jugu - sjedeći.

Početak uzgoja u studenom (Argentina) iu siječnju-veljači na sjeveru (Florida).

Tipičan primjer širenja kestrela u Starom svijetu je njegovo otkriće u Europi, Aziji i Africi, gdje je nastanjeno gotovo sve klimatske zone paleofaunistike, Etiopije i Istoka. Kestrel je češći u ravnicama.

Postoji više od deset vrsta, od kojih dvije vrste žive u Rusiji: kestrel i stepska kestrel

Sapsan je kozmopolit - rasprostranjen je na svim kontinentima (osim na Antarktiku), kao i na mnogim otocima. Budući da je nepretenciozno prema staništu, lako se uvlači kao u hladnoj klimi arktičke tundre, dostižući 70 °. tež. u Grenlandu i 78 ° c. tež. na Novoj Zemli iu vrućim tropima Afrike i jugoistočne Azije

Naseljava Australiju, Božićni otok, Novu Gvineju, Novi Zeland, Novu Kaledoniju.

Sejšelska kestrel živi isključivo na sejšelskom arhipelagu, bez migracija.

Pticica selica. Gnijezdi se u pustinjskim predjelima sjeveroistočne Afrike, Bliskog istoka, Arapskog poluotoka i obalnih područja Pakistana. Zime na Madagaskaru i na obali Mozambika.

Osprey je uobičajen u cijelom svijetu, uzgoj ili zimovanje na svim kontinentima osim Antarktike. Nema podataka o tome jesu li uzgajani u Južnoj Americi ili Indo-Maleziji, ali ponekad se tamo susreću zimi.

Veliko područje obuhvaća Srednju i Južnu Ameriku od sjeverne Argentine na jugu do juga Meksika na sjeveru. Stanuje na rubovima, proplancima i proplancima tropskih šuma.

Rasprostranjen u Africi, na Arapskom poluotoku, u Maloj Aziji, Italiji i na Balkanskom poluotoku. Stanuje uglavnom na otvorenim prostorima kamenih pustinja i polu-pustinja, rjeđe na stjenovitim obalama.

Razmnožava severo-zapadnu Afriku i trake stepa i polu-pustinja Euroazije od Iberijskog poluotoka na istoku do Mongolije i sjeverne Kine. Zimi je u podsaharskoj Africi. Jato ptica, rijetko pronađeno u pojedinačnim parovima.

Naseljava stepu, polu-pustinju Indije i afričku savanu.

U Euroaziji je raspoređena po cijeloj dužini od zapada prema istoku, a raste prema sjeveru u Skandinaviji na 61 ° C. sh., u Finskoj i Rusiji na istoku do Yeniseia do 66-67 ° c. sh., istočno od Yeniseia do 67-68 ° c. š., dostižući sjeveroistočnu granicu Kolimskog gorja. Na jugu se nalazi do obale Sredozemlja, Male Azije, planinskih područja Irana i sjevernog Afganistana, južnih Himalaja, sjeverno od Laosa i Vijetnama. Izvan kopna, nalazi se na otocima Mediterana, Britanaca, Solovki, južnih Kurila, Japana (Hokkaido i Honshu) te na Sahalinu. U Africi se gnijezdi na sjeverozapadu kontinenta od Maroka do Tunisa.

Pticica selica. Uzgajati na otocima Mediterana: u Grčkoj (više od 2/3 stanovništva), Hrvatskoj, Cipru, Sardiniji, Siciliji, Malti, Balearskim otocima, kao i na obali Alžira i Tunisa. Dio populacije gnijezdi na atlantskoj obali Maroka i Kanara. Oni hiberniraju na Madagaskaru (gdje je srebrna horova često slična u boji i hibernira) i Komorima, a možda iu jugoistočnoj Africi.

Rasprostranjen u pustinjama i suhim podnožjima (do 1500 m) Sjeverne Afrike, Bliskog istoka, Arapskog poluotoka, Irana, Afganistana, Pakistana, Indije (Kašmir), zemalja Srednje Azije, u planinama i podnožju juga i jugoistoka Kazahstana od Talasskog Alataua do Tarbagate ili čak Južni Altai

Južno-meksički sokol široko je rasprostranjen u livadama, savanama i močvarama od juga SAD-a na sjeveru do Argentine na jugu.

Različite vrste i obitelji životinja naseljavaju naš planet. Ako želite saznati više o njima, predlažemo da koristite naš katalog divljih životinja svijeta. U ovom dijelu stranice prikupili smo opis i fotografije životinja koje pripadaju vrsti ptice iz obitelji sokola. Zahvaljujući priručniku, bolje ćete se upoznati sa svijetom divljih životinja, a na slikama ćete saznati kako izgledaju različite ptice iz obitelji sokola.

Opći podaci: opis, anatomija, zanimljivosti

Ovo je divlja i opasna ptica. Pripada obitelji sokola (lat. Falconidae), rodu "sokolova". Nalazi se diljem svijeta, ne računajući Antarktiku. Radije se naseli na brdima: drveće, stijene, zgrade. Manje se gnijezdi gradi na tlu.

Članovi obitelji sokola su grabežljivci. Anatomske značajke: 2 uska krilca i snažan kljun, čine ih izvrsnim lovcima. Ptice perfektno manevriraju velikom brzinom.

Falcon se smatra jednom od najpametnijih ptica, zahvaljujući oštroumnosti koja se pokazuje u proizvodnji hrane. Oni zauzimaju petu liniju rangiranja, odmah nakon vrane, papige, sove i purana.

Zaštita sokolova - važan zadatak čovječanstva. Ove ptice igraju veliku ulogu u ekosustavu. No, zbog njihove neobične prirode, oni su stalno izloženi krivolovskim napadima, što dovodi do njihovog istrebljenja.

Način života, karakter, navike

Falcon stil života poštuje svoje lovne navike. Stanište - nebo i nepristupačna mjesta gdje ptice stvaraju gnijezdo. Lov ujutro i noću.

Neki sokoli prave show iz lova. Igraju se hranom, pokazujući svoje "ja". Zanimljivo je gledati takve predstave: ptice vise od plijena, promašuju oznaku, dajući žrtvi lažnu nadu.

Obično, u procesu lova, sokol, otkrivajući plijen, tuče ga svojim šapama. Takav udarac je fatalan. Često žrtva nema čak ni vremena da shvati što se događa.

Sokolovi se ne boje ljudi, ali ne teže prijateljstvu. Nikada nemojte jesti lešine. Vlasnici su po prirodi, ne dijele ono što smatraju da su njihovi: stanište, ženka, hrana, gnijezdo.

Zanimljivo je da migriraju samo mladi sokoli. Stariji pojedinci radije zimu provode u svojoj domovini. Dakle, nazvati ih pticama selicama mogu samo djelomično. Njihov prosječan vijek trajanja je 15-16 godina. Neki žive do 25 godina.

Dijeta pernatih lovaca

Falcon jede toplu krv. Glavni uvjet je mala veličina plijena. Dijeta ptice je obično:

Može jesti ribu, ako nema drugih živih bića. Od ptica pravi se sokol preferira na gozbu i gutljaj. Zanimljivo, s godinama, krilati lovci zahtijevaju manje hrane.

Te se značajke moraju uzeti u obzir kako bi se razumjelo kako, što i kada hraniti domaćeg sokola. Novorođenčad se hrani 5 puta dnevno, a odrasle ptice 3-4 puta dnevno. Odrasla osoba jede dvaput: ujutro i navečer.

Sazrijevanje, reprodukcija, hranjenje

Pubertet sokolovi počinju u 12 mjeseci. Ali parovi se formiraju samo tri godine. Ponekad se ženske ptice nazivaju falkoni. Češće jednostavno - ženski sokol.

Krilati lovci uzgajaju se jednom godišnje. Sezona parenja je u proljeće ili rano ljeto. Polaganje ne prelazi četiri jaja, oba roditelja se inkubiraju. Pilići se rađaju mjesec dana kasnije.

Sokolovi hrane dojenčad do 1,5 mjeseca. Dok mužjak proizvodi hranu, ženka osigurava da se gnijezdo drži toplim. Roditelji zajedno hrane dijete, trgujući hranu na male komadiće.

Raspon krila mladih jedinki izgleda veći zbog dugih pera krila. Takav uređaj omogućava pilićima da brzo ovladaju tehnikom letenja, ali smanjuju vještine lova.

Vrste i njihove značajke

Najveći sokolovi su Krechety. Kada se otvore, krila dosežu visinu od 160 cm, a to su bijele ptice s malim točkicama na perju. U Rusiji se vrsta nalazi na području Kamčatke, Chukotke i Beringovog mora. Imamo imena zbog zvukova koji se reproduciraju.

Ovo je jedna od rijetkih vrsta koje se rabe za sokolarstvo. Ulov ptica trguje lovcima: prodati pojedinca u inozemstvu. Lovne navike slične su sokolu seljaku.

Sapsan je najčešći tip sokola u Rusiji. Ne napuštajte svoje domove, vodeći sjedilački način života. Formirani parovi su stabilni. Tijekom lova ptica zaroni rekordnu brzinu: 322 km / h. Preticanje žrtve, udaranje savijenim šapama.

Sapsani žive u cijeloj Rusiji, ne računajući Antarktiku. Lov se uzdiže na visinu od 4.000 m. Da bi se sokolski par osjećao ugodno, potrebno im je do 10 km2 vlastitog prostora. Ne vole mjesta gdje nije moguće organizirati “promatračnicu”.

Šip je prekrasna mala ptica. Siva pera na leđima. Dojke, obrazi i trbuh su bijeli, s tamnim točkicama, glava je tamna. U letu mu je raspon krila 84 cm, a na području Rusije vrsta se naseljava na poluotoku Kola i Kolimskom gorju. Čegloci - migratorne vrste. Zimi se šalju u Afriku i tropska područja Azije.

Ptice su uobičajene izvan Rusije:

  • na otocima Mediterana,
  • u Engleskoj
  • na sjeveru Afrike,
  • u Aziji,
  • u japanskom arhipelagu.

Merlin je jedan od najmanjih sokola, raspon krila ne prelazi 73 cm, au letu izgleda kao lastavica. Male ptice su iznimno pokretne. U Rusiji se nalaze svugdje osim u hladnim regijama zemlje.

Za razliku od većih braće, derbnik jede ne samo glodavce, već i guštera ili velike insekte. Vrsta je također uobičajena u inozemstvu: Island, Britanski otoci, Amerika. Ptice zimi u Venezueli, Ekvadoru, Peruu, Africi, Afganistanu, Aziji.

Kestrel običan

Posebno je zanimljiv tip sokola - uobičajena kestrel. Osobitost ptice je to što se u lovu može držati u fiksnom stanju. Riječ je o malim pojedincima s rasponom krila od 65-82 cm, koji nisu sramežljivi, lako se slažu s osobom.

Poput članka ako vam se sviđa.

Imate li što za podijeliti? Napišite komentare na temu rasprave.

Recite svojim prijateljima da su i oni zainteresirani.

Definicija riječi kestrel u rječnicima

Wikipedija Riječ Značenje u rječniku Wikipedije
Kestrel: Ptičica Kestrel - ime nekoliko vrsta ptica roda Falcon. Brodovi kišica (kuhinja, 1720.) Kestrel (galija, 1729.) Kestrel (kuhinja, 1773.)

Velika sovjetska enciklopedija Značenje riječi u rječniku velike sovjetske enciklopedije
(Cerchneis tinnunculus), grabljivica iz obitelji sokola. Duljina tijela je 31≈38 cm, težina 160 ≈ 240 g. Ženke su veće od mužjaka. Ženka ima crvenu leđa i rep s tamnim poprečnim prugama, mužjak ima leđa s tamnim pjegama, rep je siv s tamnim vrhom. Čest.

Primjeri uporabe riječi kestrel u literaturi.

crna kliktavacsjedeći na jelenskim rogovima, protresao je krila i pucao na svoj iskrivljeni kljun.

crna kliktavac, sjedeći na rogovima jelena, mahala je krilima, škripala kandžama.

Još jedan pokret, hipnotizirajući, glatka, nježna i crna kliktavacs uvijanjem glave, ona je glasno zaškripala.

Znao je da je crna kiša mokra od kiše na glavi kreveta kliktavacdrži pismo u krivom kljunu.

Bilo je laganog šuštanja u zraku, kao iz anđeoskih krila, bljesnulo je smeđe tijelo, sjajno oko, lagani dodir na vrhovima mojih prstiju - i kliktavac odletio s mišem.

Izvor: Knjižnica Maxima Moshkova

Pogledajte videozapis: Saznajte o pticama - Sokolovi (Listopad 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org