Ptice

Teal patka

Pin
Send
Share
Send
Send


Pucketanje čičak pripada jednoj od najmanjih vrsta pataka. Ova ptica obično izbjegava ljude, tako da proučavanje njegovih navika i načina života u prirodnim uvjetima nije lako za znanstvenike. Ipak, bilo je moguće prikupiti neke podatke.

Prilikom promatranja pucketanja sira, bilo je moguće utvrditi njegovo omiljeno stanište, što jede, kako gradi gnijezda i podiže potomstvo. Ako želite znati više o ovoj tajanstvenoj kreaciji pernatije, koju se najvjerojatnije nećete susresti u stvarnom životu, pročitajte ovaj članak do kraja.

izgled

Prosječna teal teži samo 300-400 g, a duljina tijela obično ne prelazi 40 cm.Ako slučajno ugledate pticu koja leti u daljini brzo i s dobrim manevarskim svojstvima, malom veličinom i smeđom bojom - to bi mogla biti pukotina. Ženka ima iste boje tijekom cijele godine: njezina perja stvaraju smeđe i bež valove. U oba spola krekera, kljun i noge su sive boje.

Glava i vrat mužjaka prekriveni su smeđim perjem, trbuh i šupljina su bijeli s tamnim mrljama, a vrh tijela je sivo-smeđ. Zanimljivo je da su tijekom sezone parenja perje iznad očiju mužjaka obojano u bijelo, tvoreći oblik polumjeseca. Na krilima sa zamahom jasno su vidljiva sivo-plava ogledala s bijelim rubom. Mladi riblji bakalar gotovo se ne razlikuje od ženki.

stanište

Pljuvačica se može naći u zemljama Europe i Azije, koja leži u umjerenim geografskim širinama. Međutim, oni prezimljuju, okupljaju se u velikim, jatima u Indiji, Australiji, Indokini, južnom dijelu afričkog kontinenta iu zemljama Mediterana.

Jedna teether voli se smjestiti u blizini vode. Najbolje mjesto za njega je mali otvoreni ribnjak okružen gustom vegetacijom, u blizini kojeg se nalazi livada. Ponekad ptica može napraviti mjesto za gniježđenje i daleko od rijeke, ali definitivno neće odabrati planinska ili šumska područja.

Prehrana i navike

Temelj prehrane za krekeri je hrana životinjskog podrijetla. To su obično školjke, crvi, rakovi, riblja riba i srna, pijavice, insekti i njihove ličinke. Teal može dopuniti vašu prehranu rižom, kisikom, šašom i raznim sjemenkama. On to mora učiniti kada dođe razdoblje mitarenja i ne može letjeti.

Teal dolazi iz toplih područja na mjesto gniježđenja (fotografija leta prikazana je na kraju članka) kasnije od ostalih rođaka, a prije bilo koga drugog odleti na zimovanje. Njegov je let obično tih i upravljiv. Ženka pileća teal je obično tiha i samo povremeno šarlatana. Ali muškarac u potpunosti opravdava svoje ime - često objavljuje neponovljivu pukotinu. Neki uspoređuju zvuk pucketanja sa zvukovima koji se čuju kada prste pritegnete zubima plastičnog češlja.

Sezona parenja

Poput gotovo svake druge patke, pucketanje čajne pire doseže spolnu zrelost u prvoj godini života, ali se vraća na mjesto gniježđenja tek u drugoj godini. Ovisno o staništu, od konca ožujka do svibnja na mjesto gniježđenja lete različite jatice. Odmah se razdvajaju u parove i počinju svoje bračne igre.

Drake pliva oko ženke s kljunom spuštenim u vodu, oštro baca svoju glavu, naginje je u stranu ili je trese. To je ruffles perje i može pokazati raspon krila malo diže iznad vode. Sve je to popraćeno tipičnim glasnim čovjekom koji lupa glasan prasak. Ženka se u tom razdoblju ponaša i neuobičajeno: trza glavom, čisti perje odostraga i tiho gunđa.

Raspored i nasad gnijezda

Obično se u gustim šikarama u blizini vodene sorke nalazi gnijezdo. Slika ispod prikazuje ugodno gnijezdo stvoreno brižnim pernatom majkom iz suhe trave za očekivano potomstvo. Moguće je razlikovati gnijezdo ribljeg bakalara od bijelog perja s smeđim prskanjem isprepletenim oko njegovog perimetra.

Svake godine krekeri, stvarajući par, ostavljaju za sobom potomstvo, koje ima u prosjeku 8-9 pojedinaca. Maksimalno ležanje ženke je 14 jaja. Na jajima koja imaju svijetlu ili tamno smeđu boju sjedi samo ženka. Proces inkubacije traje u prosjeku 22-23 dana. Drake u ovom trenutku ide na molt. Nakon 35-40 dana pilići mogu letjeti.

Broj

Trenutno, pucketanje čorbe ne prijeti izumiranjem. Međutim, od 1970-ih do 1990-ih godina u zemljama bivšeg SSSR-a i zapadne Europe zabilježen je nagli pad populacije ove vrste. Razlozi za takvu situaciju su struktura rezervoara i brana, kao i isušivanje vodnih tijela na kojima se ljušti taložiti.

Mnogo je slučajeva zabilježeno iza teal-jerk kada je, nakon što je prestrašen, trajno bacio kvačilo. U drugim slučajevima, nakon poimanja opasnosti, ženka se smrzava i postaje potpuno nevidljiva, zbog čega se kvačilo često lomi. Sve je to razlog što ima vrlo malo puzavaca na mjestima gdje ljudi žive.

Zatočeništvo i lov

U zarobljeništvu, krekeri sadrže vrlo rijetko. Nahranjuju se sjemenkama, kukuruzom, zobom, prosom ili krmnim smjesama. Oni su termofilni, pa zimi ptice trebaju biti zaštićene od hladnoće i propuha. U zarobljeništvu se brzo naviknu na ljude. Sadrži te ptice za ukras ribnjaka i lov.

Kućni sokovi koriste se kao golubovi stolice pri lovu divljih krekera i sireva. Slušajući glas svojih rođaka, sljedbenici odlučuju da je mjesto iz kojeg potječe sigurno i strogo. Vidjevši i čuli slične za sebe, hrabro kreću naprijed u susret njima, na radost lovaca.

Pucketanje je mala ptica koju rijetko možete vidjeti uživo, jer izbjegava ljude. Do sada, na sreću, gotovo ništa ne ugrožava opstanak ovih ptica. Oni nisu od velikog interesa za lovce, rijetko se uzgajaju u zatočeništvu, ne podliježu krčenju šuma i čekaju hladne zime u toplim krajevima.

Što je to patka

Ornitolozi nisu u potpunosti razumjeli sistematsku prirodu. Morfološke osobine razlikuju se od malardova u manjim veličinama, ali anatomski su ove patke vrlo slične. Ne postoje uvjerljivi razlozi za razlikovanje pačjih beba od odvojenih rodova, a zoolozi tradicionalno pripisuju obroke riječnim patkama, kao i patke poput gusaka.

Važno je. U skandinavskim zemljama i Velikoj Britaniji zviždanje je zabilježeno u industrijskim razmjerima tijekom sezonske migracije. Takva ljubav prema sirevima je zbog ukusnih svojstava mesa, velikog prinosa jestivih komada žive mase ptice (do 70%).

Opisano je dvadesetak vrsta sorata:

  • plava,
  • siva,
  • smeđa,
  • smeđ
  • crvena,
  • kempbelsky,
  • Oakland,
  • Madagaskar i drugi.
Zviždaljka je jedina dozvoljena za lov u Rusiji.

Četiri vrste su uobičajene u Rusiji. Dvije od njih - mramor i clotun pripadaju ugroženim vrstama i uvrštene su u Crvenu knjigu. Teals-whistlers i tees-crackeri su brojniji, ali lov na području Ruske Federacije dopušten je samo za zviždače.

grogotovac

Patka s zviždanjem je najmanji od sireva. Težina dobro hranjene drake u jesen ne prelazi 450 g, a patke su još manje. Duljina tijela je svega 3,3-3,8 cm, raspon uskih krila drake je do 6,4 cm.

Zviždaljka za sireve je u stanju uzletjeti bez vode.

U sječivima postoje neobična krila, usmjerena prema krajevima, što im omogućuje da se uzdižu u zrak, bez ikakvog pokretanja vode i kopna, s vertikalnom svijećom. Let je brz, pun zavoja, slijetanje je tiho. Struktura krila i male veličine omogućuju da se sječke nasele u najgušće gustišće, da nađu obroke na poplavljenim obalama.

Ljetna perja mužjaka i ženki gotovo je ista i prilično skromna, pa biste trebali znati razlikovati patku od drake. Temelj pozadine - tamno smeđa, trbuh lakši s tamnim točkicama. Lako ih je razlikovati od drugih divljih pataka u prelijepom smaragdnom zrcalu na krilima.

Dotjerivanje ženke se mijenja nekoliko tjedana. On se "mijenja" u sjajnom vjenčanom odijelu. Malo tijelo postaje šareno sivo. Glava postaje zahrđala. Na glavi se jasno vide dvije zelene pruge koje prelaze s plavom i crvenom nijansom, koje se spajaju sa strane u stražnjem dijelu glave. Trake su lijepo obrubljene bijelim rubom, od očiju do kljuna. U sezoni parenja, drakovi se izjašnjavaju kako zvone, zveckanje, zviždanje "hrayuk".

Teater za teether

Teal-pucketanje (korostolek, plavokrvna teal) nešto je veće od zviždaljke. Težina gustog, dobro hranjenog tijela dolazi do pola kilograma. Ptice su dobile ime po pucketanju zvižduka krila, koje su se pojavljivale tijekom kockarskih parova dvobojima jednih za drugim, i škripavim drhtavim glasom "Crerr-Kerrrer", "Kneck".

Treskunkov iz zviždaljki lako se ističe dužim tamnosivim kljunom sa žućkasto-narančastom bazom.

Teal sat (plašt) živi u Sibiru i na Dalekom istoku. Drake u sezoni parenja može se dobro natjecati s ljepotom i efektom zviždača. Na glavi muškog je crni šešir, ukrašen sa strane zlatnom trakom koja se pretvara u smaragdno zrcalo i obrubljena je bijelim i crnim prugama. Grudi zasićena ružičastom bojom. Tijelo sa strane je plavo.

Teal karokun izgleda vrlo elegantno.

Drakovi su pričljivi. U letu i na vodi neprestano glasno viču "cloc-clo-clo". Smeđe-sivo-smeđe ženke odlikuju se bijelim oznakama u podnožju kljuna i dvostrukom crno-bijelom prugom duž linije oka.

Važno je! Često migracijski putovi klostuna leže iznad polja riže gdje ptice vole hraniti. Štiteći žetvu, seljaci stavljaju mreže i truju ptice otrovom, zbog čega se broj sireva stalno smanjuje.

Mramorna Teal

Mramorna čičak - ugroženi pogled, U Rusiji, teal gnijezdi u delti Volge, na malim jezerima Kaspijske nizine. Posljednji susret s mramornim biljem zabilježen je 1984. godine, pasmina izumire, kada je patka Gogol nestao.

Ptice od 400 do 600 g. Za razliku od svojih bližnjih, mogu duboko zaroniti i voljeti sjediti na drveću. Perje je mramorirano, sivo-smeđe s bijelim pjegama, gotovo jednako kod mužjaka i ženki.

Stanište i stanište

Zviždači i bakalar žive praktički na cijelom teritoriju Ruske Federacije. Zimi lete na jug i zapad Europe, Malu Aziju i Mediteran. Za zimu, kanalizacijski sustavi koji preferiraju sjeverna odmarališta ostavljaju patke koje se selavaju bliže jugu.

Za zimovanje ptice biraju jezera, poplavne livade, riječne delte, zarasle uvale. Na mjestima gniježđenja naseljavaju se na malim akumulacijama s tekućom vodom šumsko-stepske, tundarske i šumsko-tundarske trake. Oni vole močvare prekrivene šašom i trstikom.

Baza hrane

Prikupljanje hrane je doslovno "stajati na glavi". Uroni glave u vodu, podižući rep visoko iznad površine. Način hranjenja bobica tipičan je za mnoge vrste divljih pataka - one „kljunu“ kljun, propuštaju vodu i mulj kroz kljun, odvode hranjive tvari ili skupljaju hranu iz tla.

Tealsi se hrane svime što se može naći u rukavcima.

U prehrani:

  • sjemenke, korijenje, meke čestice biljaka koje rastu duž obala iu vodi,
  • larve i odrasli vodeni kukci,
  • male školjke,
  • crvi,
  • mali rakovi,
  • vodena leća,
  • žitarice.

Igre u parenju

Rituali vjenčanja su složeni i dugotrajni. Prvo, drake "reže" krugove blizu odabranog. Na krilima prikazuje zrcala, glasno zviždi, mahne krilima. Ženka odgovara na njegu s tihim šarlatom. Mužjaci tijekom igara za parenje često odlaze u zrak i kruže duge staze, postajući dobar cilj.

Važno je! Teals - patka dugogodišnji. Maksimalna zabilježena dob ptica je 21 godina.

Kućni sokovi se raspoređuju na udaljenosti ne većoj od 150 metara od vode. Međutim, do trenutka kad se pilići pojave, voda pada i moraju putovati dovoljno dugo da dođu do vode. Iz sigurnosnih razloga, patke trostruko gnijezde u blizini jedna od druge, tvoreći mala naselja.

Za ženska gnijezda odaberite:

  • gusta šikara šaše, mane, rogoza ili paprati,
  • vjetrenjače, hrpe grmlja,
  • obalna joha, grmlje vrbe,
  • hummocky,
  • gusti bor, smrča.

Patke kopaju u malim tlima na suhom tlu, polažu dno sijenom, grančicama i suhim lišćem. Izrađuju valjak od perja i spuštaju se po cijelom opsegu, od čega prave dodatno leglo u samom gnijezdu.

Veličina gnijezda u bobicama malo se razlikuje:

  • promjer gnijezda - 14-18 cm,
  • promjer plitice - 12-15 cm,
  • dubina ladice - 8-10 cm,
  • visina stranica je 7-10 cm.

Patka, ovisno o vrsti, sadrži 8 do 15 jaja. Jaja čajeva mat, glatka, mala. Boja je bijela, svijetlo maslinasta, kremasta, oker. U zviždačima, jaja su okrugla, au krekerima su izdužena.

Koliko pataka sjedi na jajima? Na kvačilu, ženka sjedi sama 21-24 dana. Drakovi ostavljaju djevojke odmah nakon polaganja posljednjeg jajeta, skupljaju se u "dječačka" jata i odlaze na mjesta sezonskog moliranja. Ženke mijenjaju perje nakon što pilići stanu na krilo.

U južnoj Rusiji, pačići probijaju školjku u svibnju-lipnju, na sjeveru - u srpnju. Valjajući pilići prekriveni su pahuljicama, na vrhu tijela su zelenkasto-smeđi, donji žućkastosivi. Pukhovichki sasvim održiv. Odmah nakon rođenja, oni su energični, brzo se kreću na kopnu i na vodi, mogu se hraniti, savršeno rone, ali s godinama ova vještina nestaje.

U mjesecu, pilići počinju stajati na krilu i obavljaju letove kratkog razmaka od rezervoara do rezervoara. Nakon što se potomstvo potpuno osamostali, sokovi, koji zamjenjuju perje, okupljaju se u jatima i počinju lutati do mjesta hranjenja prije početka jesenske migracije u rujnu i studenom.

Opis i varijacije

Rijeka se mnogo skuplja. Vrste se razlikuju po veličini tijela, bojama perja, navikama. Patka je najmanji u ovoj kategoriji. Ptica je u potražnji jer se nalazi svugdje.

Različite podvrste mogu se naći i na jugu i na Dalekom istoku. Izuzetak su hladne sjeverne regije. Patke su dobile svoje ime zbog zvuka nastalog tijekom komunikacije - "chirk-teal". Značajke:

  • duljina tijela - oko 35 cm kod ženki, oko 40 cm u sokovima,
  • tjelesna težina - 300-600 g,
  • Drake je veći od patke, ima svjetliju boju.

Upozorenje! Boja ptice je svjetlija samo u sezoni parenja. Ostatak vremena drake podsjeća na blijedosivu ženu. Samo boja ogledala na krilu ostaje nepromijenjena.

  1. Teal. Drake se odlikuje horizontalnom plavičasto-zelenom prugom u blizini očiju. Ostatak glave je smeđe-crven. Masa odraslih: 280-390 g (drake) i 200-360 g (ženke).
  2. Garganey. Na glavi je izražena bijela pruga. Ženke su lakše od zviždaljki.
  3. Bajkalsko Teal. Veća od ostalih vrsta pataka. Masa odrasle osobe dostiže 0,6 kg. Na glavi muškog zlatnog smaragdnog uzorka. Gnijezdi se u Sjevernoj Aziji i na Dalekom istoku. Vrlo rijedak gost u lovištima, pa je vrlo vrijedan.
  4. Mramorna Teal Također prilično velika ptica (0,4-0,6 kg). U ženskoj i drake o istoj boji. Bijelo i crno perje presavijeni su tako da nalikuju mramoru. Također, podvrsta je poznata kao uski nos zbog karakterističnog oblika kljuna. To je još rjeđe od kloktuna. Po prirodi ove patke je najviše pouzdana i zastrašujuća.

Značajke podvrste

Različite vrste sireva razlikuju se glasovima:

  • zvižduk,
  • pucketanje pukotina,
  • kloktun objavljuje gluhe gurgling zvukove,
  • mramorne patke tiho "napadaju oštro".

Gniježđenje s patkom traje nekoliko tjedana u veljači-ožujku. Neke vrste ptica pokazuju zanimljive igre za parenje. Štoviše, drakovi ponekad traže predstavnike drugih vrsta divljih pataka.

Bakalar je vrlo aktivan tijekom uzgoja, njihova ceremonija vjenčanja je bučna: ptice prave glasne, žustre zvukove. Nijedan podnositelj zahtjeva ne vodi brigu o jednoj patki odjednom. Drakse ove podvrste mami mamac za ženke i patke punjene životinje. Zviždači imaju dugački ritual braka. Sastoji se od složenih pa u zraku i na tlu. Nakon parenja, drake se polako vrte preko ženke i postaje laka meta.

Sve vrste ptica grade gnijezdo u travi, trstiku ili grmlju u blizini vodenih tijela. Mramorna soka ponekad se naslanja na drvo. Potomci se brzo prilagođavaju i podižu na krilu do početka sezone lova. Izuzetak su kloktuna pačići, koji se polako razvijaju.

Ostale karakteristike sorte patka

Teals mogu letjeti brzo, lako za manevriranje na nebu. Pri pogledu na vodu i u vrijeme opasnosti, one odmah padaju poput kamena i rone duboko. Vodene ptice također mogu poletjeti okomito. Tajna takve vještine je u posebnom obliku krila.

Upozorenje! Zviždači - letači za brzinu. Zbog toga su postali popularna igra za sportski lov. Uske naplate su najbolje tražilice dubine.

Hrani se riječnim vrstama biljne i životinjske hrane (mekušci, insekti). Do kraja ljeta ptica dobiva masnoću. К середине осени сбивается в большие стаи и улетает в тёплые края. Представители этой разновидности покидают родные места позднее других утиных собратьев, и возвращаются часто позже других.

Мясо уток чирков, по мнению охотников, вкуснее, нежели у кряковой разновидности. Širok raspon života i veliki broj zviždača i jigglera učinili su ptice popularnom igrom za različite vrste lova. Najvjerojatnije će se ova patka naći u blizini mirnih zaraslih ribnjaka i jezera s ustajalom vodom.

svojstvo

Težina koju zvižduk zubaca dobiva je pet stotina grama. Patka ima uska krila koja su oštra na kraju. Ova prirodna imovina obdarila je pticu sposobnošću naglog uspona. Krila joj pomažu na bilo kojem terenu. Prepoznatljiv po nepretencioznom sadržaju, patke žive u svim područjima naše zemlje. Istina izbjegava osobito hladne klimatske zone. Smjestili su se u blizini jezera i močvarnog područja, gdje mogu pronaći hranu za sebe bez previše poteškoća.

Izgled pačje zviždaljke razlikuje ih od drugih kratkim tijelom, oštrim krilima i malim vratom. Boja muške patke uključuje zelenu, žutu i sivu boju. Na glavi dominira smeđa s zelenom prugom, koja prolazi u središtu smeđe mrlje.

Tu je i zelena pruga na krilima. Kad se perje promijeni, mužjaci su pretežno sivi. Muška zviždaljka ima crni kljun i sjajno perje.

Reproduktivna starost patke je stara godinu dana, ali se kasnije reproducira. S kraja mraza patke nastavljaju igre za parenje.

Muška zviždaljka ima svijetlu boju.

Zahvaljujući glasu stekli su prepoznatljivo ime. Muškarac u razdoblju igranja parenja zviždi. Muška zviždaljka spušta glavu u jezero, nagnuvši glavu glasom, mami ženke. Glas koristi ptica isključivo za vrijeme udvaranja. Glas je muški način privlačenja ženke s kojom će stvoriti potomstvo.

Karakteristične značajke vrste:

  • nositelji posebnih glasova smiruju se u malim grupama,
  • gnijezda su omotana u blizini spremnika,
  • Izvlače dno gnijezda i šire ga travom, lišćem ili granama,
  • ptica širi perje oko gnijezda,
  • za polaganje ostavite do deset jaja
  • trajanje inkubacije traje dvadeset i tri dana,
  • od rođenja pačići su izdržljivi,
  • mjesec dana kasnije, pačići počinju letjeti.

Zvižduk zviždaljke ne može bez jezeraca

Mjesto prebivališta

Pojedinci žive uglavnom u sjevernim regijama, ali i koncentriraju se na jugu. Mjesta s prekomjernim temperaturama ispod nule imaju izbjegavati. Teren tundre i stepa u kombinaciji sa šumskim zonama idealni su za smještaj populacije zviždača.

Kad se pojavi potreba za rađanjem, patke se nasele blizu rezervoara s ustajalom vodom. Takva vodena područja pružaju patkama mogućnost prehrane.

U hladnoj sezoni, patke jedu biljnu hranu, u toploj sezoni vole životinjsku prehranu. Stočna hrana za patke su crvi i insekti.

Riječ je o divljim vrstama pataka koje pripadaju rodu sireva ili divlje patke. Oni su izdržljivi i nisu zahtjevni. Pogled na izdržljivost na visokoj razini. Predstavnici vrsta imaju zahtjevne podatke o izgledu i specifičan glas.

Zviždaljka uzgaja potomstvo na stajaćoj vodi

Ptice za zimovanje leti u južne regije, birajući močvarno i vodeno područje. Nakon uzgoja, ptice se naseljavaju na jednom mjestu sve dok njihovo potomstvo ne postane neovisno. Novorođenčad ne zahtijeva posebnu brigu i pažnju od svojih roditelja. Nakon kratkog vremena, djeca stječu vještinu letenja. Roditelji se brinu o svojoj djeci malo više dok oni ne postanu sigurni tijekom leta i neovisni u prehrani.

Prekrasni i zanimljivi predstavnici vrsta privlače pozornost svojom minijaturnošću i perjem.

ŠTO JESTI

Obroci se hrane i biljnom i životinjskom hranom. Sastav stočne hrane uključuje zelene dijelove biljaka i njihovo sjeme, uglavnom vodene biljke, te životinje - vodene beskralježnjake. Većina ptica koje se hrane u vodi. Čorke uranjaju kljun u vodu i odvode vodu iz vode. Na tlu, ove se patke nezgrapno kreću na svojim kratkim nogama, gazeći se i trljajući trave u potrazi za hranom. Male biljke koje žive na rezervoarima udaljenim od naselja idu u potragu za hranom tijekom dana. Ptice plivaju u vodi, sakupljajući kljunove svoje jestive dijelove biljaka i kukaca. Ljeti se hrane hranom za životinje - ličinke vretenaca, vodonosnici i vodomeri.

MJESTA PREBIVANJA

Zvonarica se nalazi uz obale rezervoara smještenih u šumskom ili šumsko-stepskom pojasu. Ova vodena ptica preferira močvarna vodena tijela, ponekad gnijezde uz obale sporih rijeka. Zviždaljka za sisaljke proizvodi većinu hrane u vodi. Gnijezda čajnih sorata najčešće su raspoređena između guste obalne vegetacije. Zimi se udružuju u ogromna jata s drugim vodenim pticama i drže se na rijekama, velikim jezerima, u ustima rijeka i na morskoj obali.

REPRODUKCIJA

S početkom razdoblja gniježđenja, drake je obučen u impresivnu haljinu za parenje. Glava, grlo i gornji vrat postaju tan. Strane glave obojene su plavičasto-zelenom bojom s bakreno-crvenom nijansom. Leđa i krila drake su siva s crnim poprečnim potocima. Njegovo donje tijelo je svjetlije. Na krilima se precizno dodjeljuju svijetlo zelena ogledala.

Prisiljavanje zviždaljki poput marshmallows. Drakovi u razdoblju gniježđenja agresivno su usmjereni prema svojim suparnicima. Međutim, za razliku od drugih pataka, muška teal ne štiti svoju parcelu. Na zimovanju nastaju parovi. Muški i ženski lete zajedno u potrazi za mjestom gnijezda. Gnijezdo mora biti dobro prekriveno travnatim grmljem ili obalnim grmljem. Sa svojom dojkom, čini se da je ženka "sjebana" u zemlju, raspoređujući rupu u kojoj će se polagati jaja. Plitica je obrubljena travom. U punom polaganju može biti od 8 do 11 jaja. Samo ženke inkubiraju jaja.

U južnim područjima pilići se pojavljuju krajem svibnja - početkom lipnja, au sjevernom - u srpnju. Nakon što su pilići koji su izašli iz jaja suhi, patka ih dovodi do vode. Pukhovichki od prvog dana života dobro plivaju i rone.

ZANIMLJIVOSTI, INFORMACIJE.

  • Mužjaci sorata u lipnju ili srpnju, ženke - u kolovozu ili rujnu. Izvan razdoblja gniježđenja, drake je gotovo isto kao i patka, ali se u razdoblju parenja pojavljuje od patke u svoj svojoj slavi.
  • Mali cvjetovi lete vrlo brzo, što privlači posebnu pažnju lovaca. Lovi se zbog sportskih interesa. U Španjolskoj, Italiji i drugim europskim zemljama, pola populacije zviždača godišnje ubijaju lovci.
  • Čak se i par mužjaka čajnih tipova često pridružuje neženjenim grupama. Za vrijeme udvaranja često se vraćaju u tokoviše.
  • Ženka, koja će potražiti hranu, pokriva jaja u gnijezdu pokrivačem mraka.

KARAKTERISTIČKE ZNAČAJKE KRISTA-WAFERA. OPIS

let: Pužica se razlikuje od ostalih vrsta svojim uskim i oštrim krilima. Ova značajka omogućuje ptici najbrži let. Zvižduk zviždaljke leti gotovo tiho, s čestim okretima tijela. Ova patka može poletjeti iz vode i sletjeti gotovo okomito prema gore.

zidanje: 8-11 žuta ili bijela jaja. Ženka stavlja pliticu s lišćem i travom. Na kraju izleganja u njemu se pojavi čvor mraka.

Drake: muško perje vrlo je svijetlo. Glava, grlo i gornji dio vrata ispred su crvenkasto-smeđi, a strane glave su plavo-zelene s bakreno-crvenom nijansom. Prsni prsluk s oker smeđih mrlja. Leđa i stranice su sive boje s crnim poprečnim potocima. Na krilu je dvobojno ogledalo.

patka: poput ženki drugih pataka, obojena je prilično skromno. Oprema služi kao izvrsna maska.


- Gniježđenje
- Zimovanje

Gdje živi

Područje gniježđenja zviždaljke je vrlo veliko - većina Središnje Azije, Mongolije, Mandžurije i Japana doseže jugu zapadne Europe.

ZAŠTITA I OČUVANJE

Danas su brojne vrste biljaka, međutim mali spremnici u kojima se gnijezdi nestaju. Da biste izbjegli smanjenje broja tih ptica, morate ih i ograničiti.

Zviždaljka za čaj. Brateevogradske ptice. Video (00:00:45)

U posljednjih deset godina, ovaj mali se hranio rijekom Gorodnijom u području parka na području drevne rijeke Neti. Glavni uzrok smrti kandži ili malih pačića u Moskvi su sive vrane, koje u travnju i svibnju posebno aktivno istražuju obale šumskih ležišta. No, na ovom području, od brane Borisov do garaža, ima mnogo ljudi koji uplaše vrane svojim brojnim predodžbama.
Tealsi se gomilaju tijekom cijele godine na obje obale rijeke Moskva od početka Maryinskoga parka do prijelaza na Razgovore. Zimi, u potrazi za hranjenjem, lete u rezidencijalna područja Maryino i Brateevo.

Kontinentalne ptice Zvižduk zvižduka. Videozapis (00:01:39)

vodene ptice iz obitelji pataka. Najmanja riječna patka smatra se uobičajenom i jednom od najbrojnijih unutar granica svog staništa. Gnijezdi se u sjevernoj i umjerenoj klimi Euroazije, uključujući gotovo cijeli teritorij Rusije (s izuzetkom ekstremnih sjevernih regija Sibira). Osim toga, u nekim je publikacijama zelena krilca koja živi u Sjevernoj Americi smatrana podvrcijom zviždaljke, ali konačni konsenzus o odvajanju ove dvije vrste još nije postignut. Skoro svugdje, ptice selice zimaju zapadno i južno od gnjezdarice: u zapadnoj i južnoj Europi, Africi, južnoj i jugoistočnoj Aziji. Hrani se životinjskom i biljnom hranom. Uzgajati u odvojenim parovima, ostatak vremena vodi u život. Predmet komercijalnog lova.

Pogledajte videozapis: Ptice Hrvatske - Divlja patka, mužjak i ženka Anas platyrhynchos Mallard, male & female 11 (Srpanj 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org