Ptice

Fieldbird - opis, stanište, zanimljivosti

Pin
Send
Share
Send
Send


U razdoblju od ožujka do kraja travnja, pepeo ostavlja zimovališta i leti prema gnijezdilištima koja se nalaze u Europi i Aziji. Tamo ptice stvaraju parove, a iz trave, mahovine i čvorova grade gnijezda u obliku čaše, koja je iznutra prekrivena slojem mokre gline, a zatim obložena mekom, suhom travom.

Gnijezdo se nalazi na račvanju grana visoko iznad tla. Pašnjak se uzgaja u kolonijama, ali njihova se gnijezda nalaze daleko jedan od drugoga, a ne okolo, kao u morskim pticama. Unatoč udaljenosti, još uvijek postoje svađe između susjeda. Ženka poljskog vojnika polaže 5-6 jaja. Samo ženke inkubiraju kvačilo. Goli slijepi pilići ryabnika izležu se 12-16 dana. Valjajući mladunci provode 12-13 dana u gnijezdu, hrani ih i ženka i muškarac.

LIFESTYLE

Drozd divljih ptica često se nalazi u Europi tijekom sezone migracije. Ovaj drozd ugnezdio se u Srednjoj Europi već krajem XVIII. Trenutni raspon dometa znatno je pomaknut na jug. U godinama 1840-45 ptice su se pojavile na sjeveru Bohemije, 1860.-1880. iu južnijim područjima.

Zimi se pepeo spaja u velika jata s drozdima drugih vrsta. Ove bučne ptice hrane se zajedno na poljima i livadama. Na tlu, drozd polja se kreće u karakterističnim skokovima, držeći ga ravno. Uočivši opasnost, on se još više ispravi i pogleda oko sebe. Od neprijatelja, jato drozdova bježi, leti prema zraku prema vjetru i spušta se na najbliže drvo.

Migracijske lovne ribe u jesen skupljaju se u velikim jatima. Vrijeme odlaska ovih ptica može varirati ovisno o vremenu i prinosu bobica.

Pepeo jako voli bobice. Rowan je toliko važan u njihovom životu da kad su plodovi obilni u žetvi, planinski jasen ostavlja zimu kod kuće. Kos također jede i drugu biljnu i životinjsku hranu. Ona troši gliste, puževe, insekte i pauke.

U zimi, kada ptice ne mogu probiti čvrstu ledenu školjku, ohladiti tlo, gnjidama se jede bobice - plodovi jasena, divlje ruže, viburnum, glog i bazge. U jesen ptica rado regulira jabuke, kruške i drugo voće. Fieldbird se hrani na tlu iu drveću. U potrazi za kukcima, on čak ide na svježe prerađena polja.

Često je moguće promatrati kako veliko jato kosova "obrađuje zemlju", istražujući je doslovno centimetar po centimetar. U jesen, leggeri organiziraju prave bankete na voćkama i grmlju. Nakon što je u potpunosti izvađen iz jedne biljke, prelijeću u drugu.

ZAPAŽANJA RABINNIKA

Lakše je promatrati korijene u jesen nego tijekom sezone parenja. U listopadu, velika jata tih ptica lete s Skandinavskog poluotoka na jug, zaustavljajući se u europskom dijelu Rusije. U hladne jesenske i zimske dane, planinska područja izabiru grmove divlje ruže ili gloga, kojima se hrane. U vrtu ili parku lako je pronaći gnijezdo pješaka po karakterističnoj pjesmi koju je teško čuti. Ponekad se magarci vojnika u polju zbune s drozdom. Za razliku od shriyabe, glava ptičara ima boju sivkastog čelika, a leđa i krila su kestenjasti. Pepeo se ne boji mraza, tako da ptice lete na jug samo kad nema dovoljno hrane na svojim mjestima gniježđenja.

ZANIMLJIVOSTI, INFORMACIJE.

  • Divlji prasac u hladnim zimama ne tolerira nedostatak hrane, pa ako ima malo hrane, ptice seliti na jug. Slabi pojedinci umiru na putu.
  • Srodnik šumskog vojnika, bijelokrvni drozd, dobio je ime po velikim, bijelim, dobro označenim trakama iznad očiju.
  • Udarac je sposoban napasti neprijatelja, 'bombardirajući' ga svojim izmetom. Pokriven slojem bjelančevina izlučevina koje se jedva drže u letu.
  • Gurmani cijene meko meso s okusom brina i brina.
  • Ove ptice gnijezde na Grenlandu zimi 1937-38. Jedno jato, koje je letjelo iz Norveške na jug, nakon jake oluje, odnijelo se vjetrom na Grenland, gdje se smjestilo.

KARAKTERISTIČKE ZNAČAJKE RABINNIKA. OPIS

kljun: s oštrim žutim kljunom, drozd planinskog pepela skuplja crve i insekte na tlu, a također i suze bobice s grana.

Odrasla ptica: gornja strana glave i vrata je sivkastog čelika u boji s crnim svijetlim točkama. Dorzalni dio tijela je tamno kesten, krila i rep su crno-smeđi, gornji je siv. Grudni koš je zapušten-crven s crnim uzdužnim točkama, trbuh je bijel.

Mlada ptica: Izgleda kao odrasla ptica, ali nema sivi glavni rep, a uzorak nije toliko raznolik. Noge potamne s godinama.

zidanje: sastoji se od 5-6 blijedozelenih jaja s hrđastim točkicama.


- cijelu godinu
- zimi
- Ljeti

Gdje živi

Crni kos živi na šumskim festivalima, parkovima, vrtovima i poljima. Ljetni raspon ove ptice je područje od Skandinavskog poluotoka do istočnog Sibira. Većina šumskog pepela zimi na sjevernoj obali Sredozemnog mora.

SKLADIŠTENJE

Crni kos je čest u cijelom rasponu. Negativan utjecaj na populaciju ove vrste može napraviti nekoliko vrlo hladnih i gladnih zima u nizu.

Drozdova oskoruša. Brateevograd.wmv. Videozapis (00:00:52)

U Moskvi, drozd travenog vojnika je uobičajena vrsta za razmnožavanje i djelomično zimovanje. U Bratejevu je posljednjih godina često viđen na području kaskadnog parka Brateevsky, bliže Saburovskom spustu, kao i na Marinskom u blizini industrijskih pustara. Tijekom cijele godine na obalama s obje strane uz rijeku Moskvu na obje obale, gdje se nalaze iskrcajne ograde, promatra se ulična ulica.

Način života

Podnose hladno vrlo loše. Ako tijekom zime ne mogu naći hranu za sebe, odletjet će na toplija područja kako bi sigurno zimovali. U isto vrijeme tijekom migracije umire dosta ptica. Vremenski uvjeti utječu na brojeve. Ako se tijekom nekoliko godina u zimskim mjesecima pojavljuju prejaki mrazevi, broj vrsta se smanjuje.

Ove ptice su vrlo slične drugim predstavnicima kosova - belobrovik. Slični su u ponašanju i prehrani. Stoga se predstavnici ove dvije vrste često ujedinjuju u zajednička jata. Rowan bobice su tako nazvani jer Rowan bobica je njihova omiljena poslastica. Oni više vole da se nasele tamo gdje je možete jesti. Oni zauzimaju određeni teritorij nedaleko od šikara i štite ga od drugih ptica, koje također žele uživati ​​u oskoru.

Ponašanje ovih ptica ima jednu značajku. Kada napadnu neprijatelja, obično počinjem napadati vlastitim izmetom. Za ostale ptice koje nisu bile poput mušica, to predstavlja određenu opasnost. Uostalom, ako su perje ptice razmazane u leglu, one će se držati zajedno. Kao rezultat toga, ptica će izgubiti sposobnost letenja. Vrlo često, ljudi koji su na pogrešnom mjestu podvrgnuti su sličnim napadima na polju.

Ove ptice obično stvaraju mnogo buke. U isto vrijeme zvuče neugodno. Imaju vreli i pjenušavi glas. Ako je ptica iz bilo kojeg razloga uplašena ili ljuta, ti će zvukovi biti posebno grubi i glasni. Pjevanje ove vrste ptica također nije jako atraktivno. Da, i to vrlo rijetko možete čuti.

Činjenica! U trenucima jake iritacije i nezadovoljstva, ptica podiže rep. Na temelju toga, druge ptice odmah shvaćaju da je skakavac spreman za napad.

Ova vrsta ima mrzovoljan temperament, pa je prilično lako izazvati planinsku raiser za borbu i skandal. Dugo su asimilirali ptice grabljivice, koje često uživaju u toj značajki. Često su njihova gnijezda žrtve jata vrana. Neki od njih odvlače pozornost drozda i izazivaju borbu, dok drugi mirno uzimaju jaja.

Značajke napajanja


Najraznolikija prehrana u planinskom pepelu ljeti. Oni jedu insekte, crve i paučnjake. Ponekad mogu jesti i puževe. A kad počnu dozrijevati različita bobičasto voće, ptica odlazi na njih. Osobito vole oskoruvu.

Oni su vrlo vole voća, na primjer, jabuke i kruške. Ptica kljuca voće i bobice, izravno sjedi na grani ili ih skuplja s tla. Ove ptice su pravi slatki zub.

Ako je sazrela velika količina oskoruša, drozd neće odletjeti na jug, nego će ostati zimovati u gnijezdilištima. Zimi hrane ne samo oskoruvu. Ali pas ruža, stariji, viburnum.

U veljači je pronalaženje hrane posebno teško. Kada se sve zalihe bobica pojedu, ptice počinju hraniti beskralježnjacima koji se nalaze na vodama. U proljeće se hrane na polju. Kada se zemlja ore, u njoj možete pronaći mnogo ličinki kukaca.

traženje gnijezda

Prije polaganja jaja, par tih drozdova naseljava gnijezdo. Ženka se izravno bavi konstrukcijom. A muškarac ljubomorno čuva budućnost u ovom trenutku. Izgrađeno je gnijezdo sličnoga oblika kao i zdjela. Izrađena je od suhe trave koja je međusobno povezana glinom i korijenjem. Unutarnja površina obložena je mekanim materijalom. U pravilu, gnijezdo ove ptice nalazi se na stablu, na mjestu vilice snažnih grana. Gnijezde se u malim kolonijama u kojima ima oko 6-7 parova. Ponekad su kolonije brojnije.

Parenje počinje na samom početku svibnja. U jednom polaganju kod ptica oko 4-7 jaja. Imaju maskirnu boju - zelenkastu s malim mrljama smeđe boje. Otvorite svoju ženku. U isto vrijeme, mužjak uopće ne donosi hranu, pa se ptica mora odvratiti od procesa zamišljanja kako bi tražila hranu.

Pilići se pojavljuju sredinom svibnja. Oni također odlaze od svojih roditelja, vrlo brzo - do kraja svibnja. Pobrinite se za potomstvo oboje.

Već u lipnju, par rowans počinje drugi kvačilo, u kojem, u pravilu, manje jaja. Roditeljima donose različite plodove ovim pilićima.

Prednosti i štetnost ptica

Iako ove ptice vole divlje bobice, ali ako naiđu na vrt u kojem rastu kulturne žbunje i drveće sa slatkim bobicama i voćem, drozge ih jedu još nezrele.

Jata ovih ptica često napadaju polja jagodama, što im uzrokuje znatnu štetu. Kada u vrtu nema voća, hrane se u šumi. A kad trešnje dozrijevaju, ribizle i jabuke, ponovno stižu u vrt.

Ali planinski pepeo, ove ptice također donose neke prednosti. Sjemenke koje izlaze iz ptice ne probavljaju se, a zatim rastu puno bolje. To je zbog djelovanja ptičjeg želučanog soka. Neki vrtlari to znaju i koriste kada rastu pepeo.

Izgled ptice

Izgled polja se razlikuje od druge vrste drozda. Dužina tijela doseže 30 cm, a težina 130 grama, raspon krila je do 45 cm, zanimljiva je ptičja boja: leđa i ramena pepela imaju smeđkastu boju (neki primjećuju da nalikuje na bačeni plašt), a sam je rep taman, čak i crn iz daljine. Prsni bradavica žućkasto-smeđa, na njoj su raspršene čestice. Boja ženki nije jako različita od boje tijela mužjaka. Plašt na leđima je malo bljeđi, a mrlje na prsima nisu tako svijetle.

Jake sezonske promjene u izgledu ptica nisu uočene. U proljeće perje i mrlje na prsima postaju svjetlije nego u druga godišnja doba. Kljun u proljeće ima žućkastu boju, a do početka jeseni postaje malo smeđe.

Glas kosu nema ugodan glas. U trenutku straha ili iritacije, podsjeća na sudar i vrisak. Pjesma ulice također nije ugodna za uho (za razliku od veličanstvenog pjevanja običnih drozdova). Ove ptice rijetko pjevaju, obično čineći "usput", u letu. Signal sličan "gri-gri-gri" znači pozivanje drozdova na jednom mjestu.

Priroda ptice

U Europi su asperi zvani drozd, a to nije slučajno. Ptica - pravi kolerični tip temperamenta. Značajan je zbog pretjerane blještavosti i nervoze. Ako je ženka uznemirena tijekom izleganja jaja, u bijesu će udariti o neprijatelja, prskajući izmetom. Ptice grabljivice nastavljaju, što često uzrokuje uništavanje gnijezda. Lukave vrane podijeljene su u skupine, a dok neki igraju sustizanje kosova, drugi mirno kradu jaja iz praznih gnijezda.

Kad se oskoruša o nečemu brine, on uvijek podiže rep prema gore. Na taj način upozorava obližnje ptice na njihovu spremnost na borbu. Dok je pjevanje rep opušten, u svakom je trenutku spreman uzletjeti prema gore.

Hranjenje drozda

Ptice drozde, pepeo, ljeti jedu razno. Temelj njihove svakodnevne prehrane su gliste, kukci, pauci i mekušci. Kada zrele bobice dozrijevaju, kosovi se rado hrane njima, posebno naglašavajući oskorušinu. U godinama kada na drveću i grmlju ima mnogo plodova, ryabnik ostaje zimovati u Rusiji. Zajednički zimski kos također se može hraniti viburnumom, krastavcem. Kada na kraju zime nema preostalih bobica, drozd se hrani vodenim beskralješnjacima, koje pronalazi na izvorima i plićacima bez leda.

Ako u zimskim mjesecima nema dovoljno hrane, Fieldfare ne ostaje u Rusiji, nego ide u Srednju Aziju ili Mediteran.

staništa

Opći drozd - ptica je vrlo česta, živi na području euroazijskog kontinenta, njegov sjeverni dio. Možete ga susresti gotovo po cijeloj Europi, sve do Sibira. Također ponekad se kolonije drozda nalaze u Africi i Aziji. Međutim, ti predstavnici mačaka nisu u Španjolskoj, vrlo su rijetki u Engleskoj i Francuskoj.

Radije gnijezdi na visokim stablima, među omiljenim su joha, vrba. Ponekad lete da se hrane vlažnim gudurama. Omiljeno stanište ptica su šumski rubovi, šume, lagano crnogorične šume na neznatnoj udaljenosti od izvora vlage. U tamnim gustim šikarama nećete ih susresti.

Oni pripadaju selima, zimi preferiraju biti u južnoj Europi, Maloj Aziji, na sjeveru Afrike. Odlazeći na zimovanje u tople zemlje, ptica se vraća dovoljno rano, au travnju počinje reprodukcija. Međutim, ako ptice u europskim zemljama pronađu dovoljnu količinu hrane, one neće migrirati, zimu će provesti u gnijezdilištima i voditi sjedilački način života.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org