Ptice

Što ptice grabljivice žive u Rusiji

Ptice grabljivice (Falconiformes, Falconiformes), odred ptica, ujedinjuje pet obitelji (condors, sokolovi, jastrebovi, tajnice, Skopin), 290 vrsta. Duljina i tjelesna težina od 15 cm i 35 g (baby falcon) do 110 cm i 15 kg (kondori).

Distribuira se diljem svijeta, osim Antarktike. Zauzimaju sva prirodna područja i krajolike. Kljun je jaka, zakrivljena kuka. Njezina podloga prekrivena je golom žarkom vrpcom u koju se otvaraju vanjski otvori nosnica.

Noge snažne s dugim i oštrim kandžama. Prsti su relativno duge s jastučićima na plantarnoj strani koji drže plijen. Konstitucija je gusta, perje je kruto, čvrsto na tijelu.

Boja blijeda s prevlastima sivih i smeđih tonova. Kod nekih vrsta hranjenih glave, glava i dio vrata nisu plumed. Bojenje kod muškaraca i žena je isto, ali ženke su znatno veće od mužjaka. Američki lešinari imaju mužjake veće od ženki.

Obitelj obitelji

Prehrana se sastoji uglavnom od ptica i malih sisavaca. Veliki orlovi hvataju majmune, lenjivce, male antilope pa čak i pse.

Postoje vrste koje se hrane prvenstveno ribama ili gmazovima (najčešće zmije). Dodatna (rjeđe glavna) hrana su člankonožci.

Lešinari i lešinari hrane se mrvama. Kljun se koristi za rezanje plijena, stoga su najsnažniji kljunovi obdareni orlovima koji jedu ribu, a bave se velikim, klizavim i pokrivenim jakim plijenom, ili lovcima.

Oni love iz zasjede, često paze na plijen u letu, neki vrebaju u zrak. Vodite dan života, neke vrste - sumrak. U sjevernim i umjerenim geografskim širinama neke vrste migriraju.

Polyunia je poznata u nekim od Lunea, poliandrija u Buzzardsima. Tijekom razdoblja gniježđenja drže se u parovima u odvojenim prostorima. Neki naseljavaju kolonije (lešinari, mali sokolovi). Oba roditelja grade od grana platforme gnijezda na drveću ili stijenama litica.

Sokoli koriste zgrade drugih ptica grabljivica ili korvida. Ženke izležu kvačicu od 1–6 jaja tijekom 25–60 dana, u ovom trenutku primaju hranu od mužjaka.

Ptica grabljivica s pismom

Piliće hrani oba roditelja. Kod mnogih vrsta, pilići u jednom gnijezdu razvijaju se neujednačeno, a stariji (a ponekad i roditelji) često ubijaju mlađe. Kod velikih predatora, pilići dugo ovise o svojim roditeljima. Južnoamerička pilića harpski orao (Harpia harpyja) sjedi u gnijezdu gotovo pola godine. I još šest mjeseci, već znajući kako letjeti, provodi nedaleko od gnijezda i prima hranu od roditelja.

U Rusiji se razmnožava 46 vrsta. Zlatni orao (Aquila chrysaetus) - najveći orao u šumskoj zoni i planinama. Kao hrana za njega su telad srna i jelena, zečeva, lisica, svizaca, gopera, jarebica, snježnih divljih divljih ptica, tetrijeba, gusaka, pataka, lisica.

jastreb-kokošar (Accipiter gentilis) nastanjuje guste šumske predjele sa starim sastojinama. Hrani se sisavcima i pticama. žurica (Falco gyrfalco), Saker (Falco cherrug), sivi sokolovi (Falco peregrinus) uloviti ptice u zraku, leti brzinom od 200 km / h. Predator udara cijelim tijelom i nogama.

U središnjoj Rusiji se sastaje zajednički knez (Buteo buteo) uobičajeno je u sjevernim tundrama Grubo nogu Škanjac (B.

lagopus), u stepama - mišar (Buteo rufinus). Od davnina lov na ptice grabljivice bio je vrlo raširen u mnogim zemljama. Trenutno, kao masovni hobi, sačuvan je u zemljama arapskog svijeta.

Lov na konje sa zlatnim orlom može se vidjeti u Kazahstanu i Kirgistanu.

Ptice grabljivice

Većina dnevnih ptica grabljivica je klasificirana kao sokololika (sokololika):

Noćne ptice grabljivice zastupljene su predstavnicima reda sova (Strigiformes), koje uključuju dvije obitelji:

Ovoj vrsti pripada oko 270 vrsta. To su ptice srednje i velike veličine. Jedna od najvećih vrsta, američki kondor, ima krilo dužine oko 115 cm, raspon krila do 275 cm.

Najmanja grabljivica - tzv. Patuljasti sokol - ima dužinu krila od 9-10 cm.

Za ptice grabljivice karakterističan je snažan kukasti kljun na kraju, čija je baza prekrivena golom, svijetlo obojenom kožom - rukavicom u koju se otvaraju vanjski otvori nosnica. Noge ptica grabljivica umjerene duljine, s zakrivljenim i obično oštrim kandžama (samo tajnice imaju duge noge). Kandže i kljun koriste se za ubijanje, a potonji i za raskomadavanje plijena. Prsti su relativno dugi, na pločastoj strani nalaze se jastučići koji drže plijen.

Konstitucija je gusta, perje je kruto i čvrsto na tijelu. Boja je obično tupa, uglavnom siva, smeđa, crvena ili crna, često s dodatkom bijele boje. U nekim vrstama hranjenih glave, glava i dio vrata su goli, bez perja.

Postoji 10 primarnih primarnih pera, broj sekundarnih primarnih perja je različit, najčešće 12, ali u nekim velikim lebdećim vrstama (npr. U lešinarima) 19-20. Rep je obično kratak (iznimka je tajnica), zaobljen ili isklesan na vrhu, od 12 perja repa (kod nekih velikih vrsta od 14).

Noćni grabežljivci: imena ptica i kratak opis

Ptice grabljivice iz Rusije, koje noću i u sumrak vode aktivan životni stil - to je prvenstveno sova orao. Savršeno se prilagođavaju svim uvjetima života, nalaze se u hladnim planinama Altaja iu vrućim područjima koja graniče s Turkmenistanom.

Kao i mnoge ptice grabljivice, sova se smatrala štetnim perjem. Ali lovi prvenstveno na glodavce, to jest, on sam uništava štetnike.


Sove, za razliku od sova, čisto su noćne ptice. Smatraju se najstarijim grabežljivim krilatim stvorenjima: vjeruje se da su se prve sove pojavile prije oko 250 milijuna godina.

Ove noćne ptice lete potpuno tiho, imaju odličan sluh i spretno mogu uhvatiti žrtvu, njihovu hranu, u potpunom mraku.

Imena ptica grabljivica, rasprostranjena u Rusiji

Zimnyak, na drugačiji način, Furfooted Buzzard. Najčešći predatorski pernata ruska tundra.
Osprey je grabežljivac koji preferira ribu. Ona se distribuira ne samo u Rusiji, već iu cijelom svijetu, s izuzetkom antarktičke zone.
Stepski orao - nastanjuje velika područja od obale Crnog mora do Transbaikalije.
Terenska zvijezda - živi svugdje na otvorenim prostorima u blizini tajge, u tundri i šumskoj tundri.
Pogledajte video o snazi ​​ptica grabljivica.

Bazar

Buzzard (sarich) je lovac na dan, ptica grabljivica obitelji Hawk. U Rusiji živi u Uralu i Sibiru, preferira da se naseli u šumama i šumskoj tundri. Ptica je srednje veličine, duljine tijela je oko 55 cm, raspon krila je do 130 cm, a lovi ga mali glodavci i male ptice, a za vrijeme lošeg lova hrani se mrcnjama. Leti na toplo područje sredinom ili krajem kolovoza, ili sredinom rujna, vraća se na mjesto gniježđenja u travnju ili svibnju. Zidar živi i lovi sam, ali se skuplja u jatima prije polaska. Buzzard gradi gnijezda listopadnih i crnogoričnih stabala, suhih grana i grmlja, te pletenice trava. U polaganju 3-4-5 jaja, polaganje se javlja u travnju ili svibnju, pilići se pojavljuju u 33-36 dana, oba roditelja ih hrane do dobi od 44-50 dana, kada lete iz gnijezda i počnu se samostalno hraniti. Općenito, šupci nisu loši roditelji, au zatočeništvu se mogu brinuti o drugim pilićima.

Bazar

Kobčik - dnevni lovac obitelji Falcon. Ptica nije velika, dužina tijela je do 33 cm, dužina krila do 35 cm, raspon krila do 77 cm, težina oko 200 grama. Iako je kobilica grabljivica, rijetko hvata male glodavce, guštere i žabe, a glavni plen su veliki kukci - kukci, skakavci, vretenca. Ponekad vrabci, pa čak i golubovi naiđu na njegove kandže. Jaja se polažu u tuđa gnijezda, preživjeli gavrani sa svojih mjesta, mogu sami izabrati udubinu u stablu stabla ili rupu. U kvačilu ima 3-4 jaja, a mužjak ne uzima gotovo nikakvu ulogu u njihovoj inkubaciji. Kobčik živi u čitavim kolonijama u kojima može biti i do stotinu parova. Ptica migracije leti u svibnju, leti u Afriku ili južnu Aziju u kolovozu. Leglo pilića objašnjava pojavu velikog broja kukaca, uglavnom vretenaca, koji su glavna hrana. U Rusiji, crvenokosi sokol živi u šumskim stepama, na obalama Bajkala, u Jakutiji, Primorskom kraju.

crvena stopala sokol

Lovac na zmajeve iz obitelji Hawk. U Rusiji možete vidjeti crvene i crne zmajeve, ukupno ima 8 vrsta u prirodi. To je ptica srednje veličine, teška nešto više od 1 kg, ali s dugim krilima, njihov raspon je do jednog i pol metra. U Rusiji, zmaj živi gotovo svugdje, od regije Smolensk do Dalekog istoka, i od Arkhangelska do Kavkaza.

Crveni zmaj odlikuje rašljasti rep, ali ne posjeduje posebnu smjelost i brzinu, kao i ostali rođaci. Zmaj lovi na prilično neobičan način - penje se na veliku visinu, a odatle traži plijen da ga iznenada žuri, zbuni i nosi ga u upornim kandžama. Njihov plijen - perad pilića, kao i žabe, gušteri, veliki kukci, zmije, miševi, zečevi. Gnijezda se grade na visokim stablima i obložena su pronađenim ili ukradenim krpama, papirom i drugim smećem. Kod polaganja 2-3-4 jaja, ženka ih inkubira. Crni zmaj je nešto manje crven, a perje tamnije. Početkom jeseni zmaj odlazi u tople zemlje Afrike ili Azije i vraća se u Rusiju u proljeće.

zmaj

Gyrfalcon je danski grabežljivac obitelji Falcon. Gyrfalcon je po pravu najveći sokol - njegova težina je oko 2 kg, raspon krila je do 140 cm, duljina tijela je do 60 cm. Sibir. Neke vrste gyrfalcon selica, neke - sjedeći, iz šume-tundra u jesen su letjeti malo dalje na jug u šumama. Gyrfalcon lovi male i velike sisavce i ptice, može uhvatiti zeca, jarebicu, patku. Nekoliko gyrfalcona ne gradi gnijezdo, koristi gavrane ili manje ptice grabljivice za polaganje jaja, ako se njihova gnijezda nalaze u stijenama, nišama, vijencima i pokrivena baldahinom. U polaganju 3-4 jaja, pilići se pojavljuju u 30-35 dana, od gnijezda polijetanje za šest tjedana. Krechet je dobar, vrijedan lovac, ali i sam često postaje plijen lovokradica, na sjeveru ljeti se može uhvatiti u zamku postavljenu na arktičku lisicu.

žurica

Filin, ili Pugach

Sova ušara ili pugach je noćni lovac, ptica obitelji sova. Duljina tijela sova orla je 75 cm, raspon krila 190 cm, težina ženke oko 3 kg, a kod mužjaka do 2,5 kg. U Rusiji postoji nekoliko vrsta sova orlova - sova uobičajene orla, sova ušara ribe, bradata sovica, duga repa žutokorele sove. U Rusiji, orla živi svugdje gdje postoji hrana za nju, naime - velika ptica, zečevi, goperi, miševi i druge dostupne životinje. Stoga se stanište sova u našoj zemlji proteže od Sahalina i Kurilskih otoka do zapadnih granica. Sova može živjeti i jesti u različitim krajobrazima, od tajge do stepa i pustinja, ali za razmnožavanje trebaju kutke u obliku šuma, stjenovitih padina, gudura i brežuljaka. Ptica je sjedeći, ne boji se čovjeka i može se smjestiti u gradu u napuštenim zgradama.

Pogledajte videozapis: Idemo u Zoo: Orao bjelorepi štekavac (Studeni 2019).

Загрузка...
zoo-club-org